Firmainformasjon

Litt mer om mine tidligere arbeider, fortsettelse fra velkomsstsiden.

Østlandsposten har en egen Bolig del i sin avis, og der ble det 28 november 2012 publisert en ""Hjemme hos" reportasje fra "Et ikke helt vanlig hus i Stavern". Hyggelig omtale og fin presentasjon av vårt hjem.

Januar 2012 ble jeg kontaktet av Else Rønnevig, også kjent som "Sprossa". Hun hadde et bokprosjekt hun gjerne ville ha meg med på, noe jeg selvfølgelig takket ja til! Boka heter Gamle hus og kom i bokhandelen i juni i år (ISBN: 9788290912043). Se en av omtalene her. Jeg føler meg beæret over å få denne muligheten, og selvsagt meget glad for resultatet.

Høsten 2011 var det på tide å delta på en boligmesse igjen, etter 4 års pause på den fronten. Temaet var Gjør din bolig bedre, og ble avholdt i Larvik Arena. En hyggelig messe, og passe godt besøkt for min del. Fikk markedsført min arbeidsform og ikke minst presentert noen av mine arbeider både med et 45 sekunders oppslag på TV Vestfold og to artikler i lokalavisa Østlandsposten. Hyggelig at de stakk innom, og viser kanskje at jeg hadde noe å presentere. Jeg er i alle fall godt fornøyd med helgen :-)

Sommeren 2011 var jeg på en workshop i England, Somerton nær Bury St Edmunds, hos Graham Rust, en meget anerkjent dekormaler fra England. Jeg var sammen med 5 andre kunstnere. Uken ga meg en ny dimensjon innen dekormaling, og ikke minst gode tips fra en ekspert på området. Les mer om min uke i denne engelske reportasjen på Arthistphere Online.

Graham Rust har mer enn 35 verk i tillegg til illustrasjoner i diverse bøker bak seg, og hans største og mest betydningsfulle mural verk er nok "The Temptation" i Ragley Hall, England.

Siden 1998, og frem til dags dato, har jeg restaurert og dekorert vegger, tak, malerirammer, statuer og møbler for Mille-Marie Treschow på Fritzøehus slott i Larvik. En av mine største enkeltprosjekter var design og dekorering av slottets Romerske bad. Vegg- og takmalerier er hentet fra Pompeii, der jeg selv var for å finne inspirasjon til jobben.

I tillegg til Fritzøehus har jeg hatt oppdrag i Larvik kirke, Kongegata 9 (tildelt Larvik kommune bevaringspris 2005), eneboliger og hytter. Samtidig har jeg levert malerier på bestilling, både til offentlig etat (Buskerud fylkeskommune) og private, samt restaurert og dekorert utallige møbler.

Jeg har hatt flere utstillinger i Stavern og bidratt på utstillinger andre steder i landet. I tillegg har jeg hatt stand stand på Kunst & Håndverk-messen i Lillestrøm.

Noen reportasjer om mine arbeider:
Dagbladet 2004 - Larvik kirke
Østlandsposten 2004 - Kongegata 9, Larvik
Østlandsposten 2006 - Romersk bad Fritzøehus slott, Larvik, del 1
Østlandsposten 2007 - Romersk bad Fritzøehus slott, Larvik, del 2
Østlandsposten 2007 - Sommerutstilling, Stavern
Nettstedet PåNeset 2008 - Seneste påskeutstilling, Stavern

Om mitt størsta enkeltprosjekt:
Prosjektet med det romerske badet på Fritzøehus startet våren 2004, og det er lagt ned mange timer for å få til det endelige resultat. Det romerske badet består av tre rom, hvorav to er dekorert i romersk stil.

Prosjektet var ledet av Mille Marie Treschow, med støtte fra hennes daværende mann Stein Erik Hagen. Jeg er full av rosende ord for den måten de har latt meg få utfolde meg i det jeg kan best, nemlig dekormaling. En utfordrende oppgave var det, mest fordi rommet hadde så mange forskjellige flater. Mye av tiden måtte derfor nødvendigvis gå med til planlegging; oppmåling, valg av bilder og justering av de forskjellige motiver iht faktiske mål. Resultatet overgikk både mine og andres forventninger! Planleggingen betydde her mye for å få til det endelige resultatet.

Det var med sorg jeg mottok meldingen om Mille Marie sin bortgang, høsten 2018.

Fullt navn på firma: 
G K Maling og Restaurering
Grazyna Katarina Krüger

Adresse:
Johan Ohlsensgate 22A
3290 Stavern

Telefon:
(+47) 907 60 769
(+47) 465 45 005 (mob)

Organisasjonsnr:
No 986 438 629 MVA

E-post adresser:
Firma e-post: post@gmr.no
Privat e-post grazyna@gmr.no

Sist oppdatert 07.01.2019 kl. 14:04

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter